Американската компания Apple Inc - която е вторият в света

...
 Американската компания Apple Inc - която е вторият в света
Коментари Харесай

Вторият в света производител на смартфони иска да купи футболния клуб Манчестър Юнайтед

 Американската компания Apple Inc - която е вторият в света производител на смарт телефони - обмисля покупката на " Манчестър Юнайтед ", един от най-успешните футболни клубове в Англия. Това оповестява английският таблоид The ​​Daily Star, без да показва източника на информацията.

По данни на изданието, основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук, е подготвен да заплати £5,8 милиарда (малко над $7 млрд.) за клуба. Той " изследва опциите, които може да даде собствеността на " Манчестър Юнайтед " и има намерение да стартира договаряния с банки, които могат да провеждат продажбата на клуба, в това число The Raine Group ".

Вестникът написа, че покупката от Apple би направила " Манчестър Юнайтед " най-богатият клуб в света. Обаче MarketWatch отбелязва, че като се има поради, че редица други клубове - като притежавания от Саудитска Арабия " Нюкасъл Юнайтед " - разполагат с ресурсите на богати страни, на които не се постанова да ползват комерсиална логичност към своите активи, това изказване може да не е правилно.
 Тим Кук получи съвсем $100 милиона от Apple за 2021 година
Тим Кук получи съвсем $100 милиона от Apple за 2021 година

След положителното показване на компанията

По-рано тази седмица стана известно, че бордът на шефовете на " Манчестър Юнайтед ", който е притежател на клуба, прави оценка разнообразни стратегически разновидности за по-нататъшното му развиване, в това число продажбата му. " Ще разгледаме всички разновидности, които дават отговор на ползите на почитателите на клуба ", споделиха в изказване съпредседателите на Съвета на шефовете на " Манчестър Юнайтед ", Аврам и Джоел Глейзър.

Финансов съветник на клуба " Манчестър Юнайтед " е The Raine Group, а на семейство Глейзър - Rothschild and Co.

Пазарната капитализация на " Манчестър Юнайтед " е повишена с 32% от началото на тази година и към този момент надвишава 3 милиарда $.
 Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при Samsung и Apple нарастват
Продажбите на смарт телефони в света понижават, единствено при две марки нарастват

Какъв е пазарният дял на най-големите производители в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР